Antro ondernemen: Het Rode Kastje

Pas sinds april vliegen de harembroeken en wikkelrokken ons om de oren op de Antroposofische Marktplaats, maar de verkoopcijfers van Het Rode Kastje zijn nu al denderend. Wij willen graag meer weten over de vrouw achter Het Rode Kastje!

marije busch

Ondernemende hulpverlener

Marije Busch (34) is van huis uit hulpverlener, maar na jaren in het vak besloot ze het roer om te gooien. Uit haar liefde voor het opknappen van tweedehands meubels en eerlijk geproduceerde kleding ontstond Het Rode Kastje. Ze zegde haar baan op, wat ze heel eng vond, en waagde de gok. Ze bouwde een webshop op en begon op markten te staan. Na het eerste succes en vele positieve reacties, besloot ze verder te gaan.

18715_1850192395205166_7426101764762882475_n

Fair trade producten

Een van de belangrijkste dingen voor Marije is dat de dingen die ze verkoopt fair trade zijn. Er is geen kinderarbeid of een andere vorm van uitbuiting aan te pas gekomen. Alle producten komen tot stand op een eerlijke manier, en zijn ook nog eens uniek.

Werk en privé in balans

Marije kan met Het Rode Kastje haar werk-privé balans beter behouden. Als haar kinderen naar de opvang en naar school zijn, besteedt ze tijd aan Het Rode Kastje, als de kinderen thuis zijn brengt ze haar tijd grotendeels met hen door. In de avonduren is Marije op zoek naar markten om te staan en promoot ze Het Rode Kastje.

Met de rugzak op stap

Marije’s persoonlijke favorieten zijn een zwart polkadot jurkje in jaren dertig stijl en de grote rugzak, Marije draagt hem altijd bij zich als ze op stap gaat.

Een zonnige toekomst

Over vijf jaar zou Marije graag willen dat Het Rode Kastje winstgevend genoeg is om ervan te leven, maar er rijk van worden hoeft ze niet. Het belangrijkste vindt zij dat ze het evenwicht tussen werk, gezin en geliefden kan bewaren terwijl ze iets doet wat ze leuk vindt.

Positieve feedback van mensen die iets bij haar gekocht hebben, of het sturen van een foto waarop ze het product dragen vind Marije het allerleukst. Ze wordt er blij van, en weet dan dat ze de juiste producten inkoopt. Producten die je gegarandeerd doen glimlachen!

Harembroek en rugzak: ik kan erop uit!

Ik heb zelf een wikkelrok, harembroek en rugzak bij Het Rode Kastje aangeschaft (zie bovenstaande foto’s), en ben er heel gelukkig mee! De kledingstukken behoren tot mijn favoriete kledingstukken, en de rugzak is prachtig en heel handig. Ook voor mijn dochtertje heb ik een prachtige harembroek gekocht, die ze zal kunnen dragen rond de tijd dat ze begint te lopen.

Kies voor geluk

Tot slot heb ik Marije gevraagd welke boodschap ze ons wilde meegeven:

“Doe wat je gelukkig maakt en blijf niet hangen in een leven dat bekend is maar ongelukkig maakt. Gedij niet in ‘het is oké’, maar ga voor ‘ik ben ultiem gelukkig’.

www.hetrodekastje.nl

Volg Het Rode Kastje ook op facebook