Antro ondernemen: Natuurlijk Magazine

Elise Mosselman (26) wil van de wereld een fijnere plek maken, voor onszelf en voor de generatie na ons. Met haar tijdschrift Natuurlijk Magazine laat ze zien hoe we dat, ieder voor zich, kunnen bereiken.natuurlijk magazine elise

Spiritueel en natuurgericht

Toen Elise haar webshop begon, merkte ze dat het moeilijk was om de webshop onder de aandacht te brengen. Ze wilde adverteren in tijdschriften die aansloten bij haar concept, spiritueel en natuurgericht tegelijk. Niet te zweverig maar ook niet te aards.

En door het bekijken en doorlezen van de tijdschriften die ze onder ogen kreeg voor dit doeleinde, kwam ze erachter dat geen van alle echt pasten bij haar visie. Na een tijd van denken en dromen, besloot ze vervolgens om zelf een magazine te starten. Een magazine dat zou aansluiten bij haar visie. Zo werd Natuurlijk Magazine geboren.

Natuurlijk Magazine

Natuurlijk magazine wil mensen inspireren een natuurlijke levensvisie te verbinden met het dagelijks leven. Een natuurlijke levensvisie is volgens Natuurlijk Magazine de overtuiging dat je als mensen onderdeel bent van de natuur. Door samen te werken met de natuur, kan je het beste uit jezelf halen, volledig in je eigen kracht staan en de prachtige natuur behouden voor de volgende generatie.

Effectief werken: ondernemen met een chronische ziekte

Een gemiddelde dag in Elise’s leven is een combinatie van werken in de ochtend, dus met name bestellingen inpakken, producten plaatsen, mails beantwoorden, teksten lezen, foto’s zoeken en de complete vormgeving van het magazine. Buiten het schrijven en redigeren van de teksten, doet Elise alles voor het magazine zelf. En dat wil wat zeggen, want Elise is chronisch ziek. Ze plant haar werkdagen daarom nauwgezet, zodat ze rust kan nemen als dat nodig is. Door deze slimme en uitgekiende aanpak  lukt het haar om zich op een krachtige manier in te zetten voor haar droom. En met een uitstekend resultaat!

Creatief Proces

Het creatieve proces dat vooraf gaat aan een publicatie is voor Elise het mooiste onderdeel. Alle losse onderdelen – zoals de artikelen en foto’s van het team – worden dan een geheel. Er ontstaat zo iets nieuws wat telkens zo dicht mogelijk aansluit bij de visie van het magazine. Het gehele creatieve proces inspireert iedere keer weer.

Natuurlijk Magazine over vijf jaar

Waar Elise over vijf jaar met Natuurlijk Magazine is, denkt ze nog niet zoveel over na.. ze geniet vooral van het Nu. Voor 2016 heeft ze al hele leuke plannen voor het magazine, en ze hoopt dat de fijne groep lezers die Natuurlijk Magazine nu heeft, volgend jaar goed gegroeid is.

Teamwork

Als Elise terugkijkt, ziet ze dat ze al enorm veel geleerd heeft door het werken voor Natuurlijk Magazine. Met name dat je nooit iedereen tevreden kunt stellen, en dat als jij tevreden bent met het eindproduct, dat goed genoeg moet zijn. En dat je echt iets kunt bereiken als je een fijne groep mensen om je heen hebt. Zonder het team van tekstschrijvers en fotografen was het haar nooit gelukt om zover te komen. En het team is ook echt een team al werken ze op afstand samen.

Quote

Een quote die  veel in Elise losmaakt, en die ze graag aan ons mee wil geven, is “Don’t call it a dream, call it a plan.”

Veel mensen dromen, maar Elise droomt niet meer, ze doet. Volgens Elise kunnen we de wereld veranderen door te durven doen,  en dat is misschien ook wel de grootste boodschap van het magazine.. de wereld een stukje fijner maken, voor onszelf en de volgende generatie.