De seizoenstafel van Martijn (3): lente

Het is weer lente! Hoogste tijd om de seizoenstafel aan te passen. Naomi en ik zijn weer langs geweest bij Martijn om bij hem de kunst af te kijken. Kijken jullie mee?

seizoenstafel lente

De lente-seizoenstafel maakte Martijn met een hoogteverschil erin, simpelweg door een secretaire onder een vensterbank te zetten (zie de foto hieronder, links). Natuurlijk hoef je zelf geen kasten te gaan verschuiven; je kunt ook op je eigen werkvlak een hoogteverschil aanbrengen met wat plankjes of een paar gestapelde boeken.

Achtergrond en ondergrond van de lente-seizoenstafel

Martijn maakt een achtergrond door een gele doek aan één punt op te hangen (foto midden). Geel is een mooie lentekleur, maar lichtgroen of lichtblauw kunnen natuurlijk ook prima. Als derde stap legde Martijn een groene doek over de verhoging, en een kleine donkergele op het laagste, voorste vlak (foto rechts). De kleine doek ligt met een punt naar voren, dat geeft meteen een wat spannender maar niet overheersend effect.  Nu is de achter- en ondergrond gereed en is het tijd voor de invulling met losse elementen.seizoenstafel lente stap 1 2 3

Rechtsboven stond al een mooie lamp, linksboven komt een boomstamkandelaar. Beide decoraties hebben het niet nodig dat er nog wat direct naast komt. Op het onderste vlak maakte Martijn twee groepjes van kleinere elementen. Links een open geode (symbool van de aarde die in de lente weer openbreekt) met een groene steen, rechts wat gekleurde eieren, een eierschaal, een kuiken en een paashaas (foto’s links en rechts).

seizoenstafel lente stap 4 5 6

Nu het midden nog. Boven is er daar een mooie plek voor een vaasje met een tak, die je op deze manier kunt zien uitbotten en bloeien naarmate de lente vordert (foto midden). Onderaan in het midden zet Martijn een liggende kandelaar met drie kaarsjes(te zien op de grote foto helemaal bovenaan). Uiteindelijk is er nog één lege plek tussen vaasje en lampje bovenaan. Deze kun je als je wilt prachtig opvullen met een kaartje in een houten lijstje, of met een andere blikvanger. Klaar!

kaart seizoenstafel lente

Lees meer…..

seizoenstafel herfst
Martijn over de seizoenstafel
vier seizoensdozen
Organiseer je decoratie- seizoensdozen