Groene Gezinsbeurs 2015 – Antroposofisch Leven

Zaterdag 26 september was het zover… dat was de datum van de eerste editie van de Groene Gezinsbeurs in Steenwijk, en wij waren erbij! We waren blij om dicht bij huis een evenement voor bewuste ouders te kunnen bezoeken, en dat was precies de bedoeling.

Eerste indruk

Onze eerste indruk bij binnenkomst was die van een professioneel opgezette beurs, met een prettige sfeer. Niet te druk, heel overzichtelijk opgezet en met een duidelijk workshop- en lezingenschema.

Goed voorziene markt

We zijn op ons gemak de kraampjes afgegaan (en dat waren er heel wat!) en hebben gesnuffeld tussen alle mooie spulletjes. Denk aan draagdoeken, babyverzorgingsproducten, wolletjes, handgemaakte kleding en duurzaam speelgoed. En uiteraard hebben we ook heerlijk gekletst met verschillende standhouders, want dat doen we het liefst.

Lezingen en (gezins)workshops

Behalve de markt kon je doorlopend naar lezingen en workshops, onder andere op het gebied van babytaal, de Rapley-methode, en leren dragen met een draagdoek. Wij zijn naar een lezing over huilbaby’s en slecht slapende baby’s geweest. Met een groter kindje zouden we zeker naar één van de gezinsworkshops zijn gegaan, bijvoorbeeld naar gezinsyoga of mandala’s maken.

Restaurant

Na die lezing was het al wat later op de middag en waren we wel toe aan een pauze. We hebben rustig bijgetankt in het horecagedeelte van de beurs, met een stuk taart en een kop thee. Er waren ook heerlijke belegde broodjes.

Leuk uitje voor jonge gezinnen

Wij vonden de beurs heel interessant om te bezoeken, er werd goede informatie gegeven voor ouders die nog niet bekend zijn met bewust ouderschap en alle natuurlijke opties die bestaan naast de reguliere opties. De sfeer was heel gezellig. Onze baby ging mee in de rugdrager (allicht…), maar iets oudere kinderen konden bijvoorbeeld naar een voorleesplekje of natuurlijk naar één van de vele workshops. Er was een gratis en goed bemande garderobe, en zelfs ook een kolfruimte voor voedende moeders. Dus: voorzieningen genoeg!

Conclusie: geslaagde dag!

Voor ons was de dag erg geslaagd, we waren vol positieve energie door alle leuke ontmoetingen en mooie spullen, en we hebben ook nog wat leuke (en lekkere) dingetjes gekocht voor thuis. Hopelijk komt er in 2016 weer een nieuwe editie van de Groene Gezinsbeurs, want één ding weten wij zeker: dan maken we er een traditie van!

Maak zelf appelcompote
drie drakenbroden - kopie
Maak drakenbrood