Kiindfestival 2015

Wij verheugen ons op zaterdag 19 september: dan gaan Alice en ik namelijk naar het Kiindfestival in Amersfoort. We hebben zin in de Groene Markt en we denken wel een stuk of wat lekkere groene hapjes te gaan scoren. Maar voordat we echt op weg gaan, hebben we eerst een interview gehouden met de organisator. Lees hier meer over dierenhotels, een kinderperscentrum en over een mooie boekrelease!

Foto: Cathelijne van den Bercken
Bewust Ouderschap, online én offline

Wie heeft dit festival eigenlijk bedacht, en waarom? Sandii (inderdaad…ook met tweemaal “i”) Zachte organiseert het festival. Onze eerste vraag was snel beantwoord: Sandii heeft in 2009 samen met anderen Kiind Magazine opgezet, een online tijdschrift voor bewust ouderschap. Voor het magazine zat Sandii veel achter de computer, en op een dag bedacht ze dat het ook anders kon… ze wilde een dag organiseren waar de lezers elkaar konden ontmoeten en waar ze ontspannen informatie zouden kunnen krijgen en uitwisselen.

Duidelijke en eerlijke informatie

Kiindfestival is er dit jaar voor de tweede keer. Het bleek veel mensen aan te spreken en wij snappen wel waarom. Kiind levert duidelijke en eerlijke informatie over bewust ouderschap. Dat is ook een van Sandii’s doelen, om informatie te leveren waar je echt op kan vertrouwen. Daarnaast vindt Sandii een ontspannen samenzijn van gezinnen, vrienden en familie, en saamhorigheid heel belangrijk.

Foto: Cathelijne van den Bercken
Ideale(n)mix

Op 19 september komen deze idealen samen in:

  • een reeks workshops, zowel voor (aanstaande) ouders als kinderen van verschillende leeftijden,
  • lezingen,
  • diverse optredens en
  • bij de kramen op de markt met producten die geschikt zijn voor een bewuste leef- en opvoedingsstijl.
Dierenhotel

Dit jaar laat Sandii het werk achter de schermen aan anderen over. Ze wil het festival zelf meemaken, haar favoriete programma-onderdeel is het bouwen van een dierenhotel met alle bezoekers. Van tevoren kun je met behulp van tutorials een bijenhotel of simpel insectenhotel maken. Die neem je vervolgens mee naar het festival. Alle delen worden daar aan elkaar geknoopt tot één groot complex voor bijen, wormen en vlinders. Het geheel wordt uitgereikt aan de boswachter, en krijgt een mooie plek in Amersfoort.

Foto: Cathelijne van den Bercken
Kinderperscentrum

Voor de wat oudere broers en zussen die meegaan (vanaf 9 jaar) is er iets heel uitdagends georganiseerd; zij mogen met de camera op stap om het Kiindfestival vast te leggen op zowel beeld en geluid, en om de artiesten te interviewen. In het speciale kinderperscentrum mogen zij achter de laptop aan de slag om er een mooi verslag van te maken.

Droomwereld

Het thema van het Kiind festival is dit jaar “droomwereld”. Alle medewerkers van Kiind magazine hebben de droom dat er eerlijke informatie verspreid wordt over bewust ouderschap, en dat mensen meer aandacht besteden aan duurzaamheid. Op een fijne manier met elkaar omgaan is voor hen het allerbelangrijkste. Het thema komt in alle onderdelen van het festival terug, het hele programma staat met elkaar in verbinding.

Foto: Cathelijne van den Bercken
Sandii’s droom: een weekendfestival

Over vijf jaar ziet Sandii graag dat het Kiindfestival in plaats van een dag een heel weekend georganiseerd kan worden, compleet met overnachting en samen koken, heerlijk samenzijn, ook voor de kleintjes. Een festival dat nog steeds staat voor saamhorigheid en dat een fijne plek is voor het hele gezin, en om er lekker even een weekend tussenuit te zijn.

Dit jaar behoren het dierenhotel, en de optredens van Ageeth de Haan, Samba Salad en Cowboy Billie Boem tot de favorieten van Sandii.

Nog meer leuk nieuws!

Op 19 september zal op het festival ook de release plaatsvinden van Het Opvoeders en Huttenbouwers Doeboek!

Wij hebben nu nóg meer zin om te gaan. Zien we jullie ook?