Leef bewust: Edith

Sinds kort krijgen wij geregeld praktische tips voor onze blogs van Edith (39).  En met succes, want kom je bij Edith, dan ga je gegarandeerd bruisen van de ideeën. Edith is namelijk niet alleen een doorgewinterde vrijeschoolmoeder, ze heeft ook nogal wat initiatieven op haar naam staan: ze is eigenaresse van webwinkel Duizendhout, gastouder, en initiatiefneemster van de Bewuste Box. En wat wij het belangrijkst vinden: ze is vooral een heel warm mens.

Edith_DuizendhoutBewust leven

Oorspronkelijk was Edith lerares, onder andere op de vrijeschool, maar na een burn-out besloot ze haar leven een andere wending te geven. Ze dacht na over wie ze werkelijk was en hoe ze graag haar leven wilde inrichten. Edith houdt van biologisch, ecologisch en verantwoord. Met de geboorte van haar zoon kwamen de creatieve ideeën. Edith maakte een houten speelhuisje voor haar kindje, en vond dit zo leuk dat ze er meer wilde maken. Ze ging de huisjes verkopen, en dat sloeg aan. Van het een kwam het ander en zo werd de webwinkel Duizendhout geboren. Ze verkoopt nu naast de speelhuisjes ook ander houten speelgoed en bovendien prachtige woonaccessoires (bij ons zijn er ook al een paar te vinden….).

Gastouderschap

Na de geboorte van haar tweede kind, een dochter, besloot Edith ook parttime gastouder te worden. Ze noemde de opvang Zonnester, het is een huiselijke opvang met duidelijke antroposofische inslag. Als we bij haar op bezoek zijn vinden we het altijd leuk om even te seizoenstafel te bewonderen, en om te zien hoe mijn dochtertje met het houten speelgoed speelt. We moeten nog eens even vragen welk appelras Edith koopt- erg lekker! Als gastouder vindt Edith het prachtig om de ontwikkeling van de kindjes te zien, en ervoor te zorgen dat ze in een veilige omgeving kunnen spelen en goed kunnen eten. Maar ook lekker gek doen samen hoort erbij!

Informatie voor jonge ouders

Na de geboorte van hun jongste dochter, vorig jaar, begon Edith met een idee dat al lang sluimerde: de Bewuste Box. De tegenhanger van de gratis dozen met spulletjes die je kunt krijgen als je zwanger bent. De Bewuste Box is gevuld met duurzame, ecologische en nuttige alternatieven. Inmiddels hebben wij vanuit Antroposofisch Leven deze Box van Edith overgenomen.

Met Duizendhout hoopt Edith mensen te kunnen informeren en te inspireren. Er zijn zoveel slecht geproduceerde, op uitbuiting gebaseerde nutteloze spullen in de wereld, terwijl het ook anders kan, met bewuste en verantwoorde initiatieven. Maar veel mensen hebben daar geen weet van, en daar wil Edith iets aan doen.

banner Duizendhout

Ontmoetingsplek voor ouders en kinderen

Over vijf jaar ziet Edith zichzelf als eigenaresse van Duizendhout als een fysieke winkel in de binnenstad van Zwolle. Achterin is een gezellige zithoek waar moeders en vaders elkaar kunnen ontmoeten bij een kop thee of koffie, terwijl de kindjes (hoe klein ook) kunnen spelen in een veilig speelhoekje of box. De webwinkel blijft bestaan, maar misschien heeft ze de Bewuste Box tegen die tijd overgedaan naar een even bevlogen opvolger.

Motto

Ediths motto is er een om goed te onthouden:

“Het gaat er niet om wat je niet doet, maar het gaat erom wat je wél doet in je leven!”