Categorie archief: Seizoenstafel

Seizoensdozen-organiseer je decoratie

Grappig. Toen Naomi en Alice op bezoek waren om de herfst-seizoenstafeluitleg en de demonstratie vast te leggen, werd ook de doos ‘herfst’ gefotografeerd. Hoe simpel. Hoe praktisch. Iedereen heeft thuis een ‘Kerst’-doos of bak, maar een seizoensdoos…daar denk je niet zo gauw aan. Bij mij prijken vier seizoensdozen in de kast, voor elk seizoen één.

vier seizoensdozen

Lees verder Seizoensdozen-organiseer je decoratie

Michaelsfiguur van rozenbottels

Eind van deze maand is het Michaelsfeest, het eerste jaarfeest dat we binnen het schooljaar vieren. Michael is een engel, en het is leuk voor kinderen om hem eens af te beelden met een knutselwerkje. Omdat het Michaelsfeest ook het feest is van de herfst, vond ik het een goed idee om een Michaelsfiguur te maken van rozenbottels, lijsterbessen en eikels.

IMG_20150909_144504

Lees verder Michaelsfiguur van rozenbottels

De seizoenstafel van Martijn (1)

Seizoenstafels: de herfst is een ideale start

De klas en de school hebben een prachtige plek waar je niet omheen kunt: de seizoenstafel. Sfeervolle, zachte, vilten poppetjes, bloempjes, stenen, ze geven een geweldige reflectie van de wereld boven, op en in de aarde. Als nieuwe vrijeschoolouder denk je misschien: mooi, maar zo’n prachtig plekje kan ik thuis niet maken.

Maar daar vergis je je in: iedereen kan zelf een mooie seizoenstafel inrichten. Mijn blogs helpen je op weg. We gaan door alle seizoenen en vieringen heen, low-budget en vooral gericht op de beleving van jezelf en je kind(eren).

 seizoenstafel herfst Lees verder De seizoenstafel van Martijn (1)