Categoriearchief: Voeding

De poepdokter, gezond van mond tot kont

Heb je weleens last van een opgeblazen gevoel? Verstopping? Of erg dunne ontlasting? En merk je dat zo ongeveer niemand het gewoon vindt om daarover te praten? Dan ben je nu uit de brand. Want Nienke Tode-Gottenbos vindt het heerlijk om het met je te hebben over poep. “Let’s talk dirty”, zegt ze, en ze voegt de daad bij het woord met het boek “De poepdokter, gezond van mond tot kont”.

Recensie De Poepdokter

Lees verder De poepdokter, gezond van mond tot kont

Elfenkoekjes voor Sint-Jan

Aanstaande zaterdag 4 juni staan wij met onze kraam voor zowel Antroposofisch Leven als de Bewuste Box op de Ouders Natuurlijk! Beurs in Doorwerth. We kijken er erg naar uit om iedereen te ontmoeten en te verbinden. Het is dan helemaal leuk als je ook iets kan uitdelen, en daarom kun je bij ons langskomen voor  zelfgebakken elfenkoekjes!

elfje met bloemen

Lees verder Elfenkoekjes voor Sint-Jan

Hoe bak ik een (glutenvrije) rozenkoek?

Heb je zin om samen met de kinderen de keuken in te duiken en een koek te bakken waar je je vingers bij opeet? En die bovendien geschikt is voor een gluten- en lactosevrij dieet? Bij de lente met al z’n bloemen past het bakken van een mooie rozenkoek. De koek heeft de vorm van een bloem die is samengesteld uit zeven kleine rozen- voor iedere portie eentje. Leuk…..en lekker!

glutenvrije rozenkoek

Lees verder Hoe bak ik een (glutenvrije) rozenkoek?

Roos & Kris, het sprookjeskookboek

Heb je een kind dat graag leest? Of dat graag wordt voorgelezen? Dat van mooie plaatjes houdt? Of van zelf koken en bakken? Lees dan gauw verder, want Roos en Kris zijn er voor allemaal! En bovendien….je kunt het boek ook winnen!

Roos & Kris het Sprookjeskookboek

  Lees verder Roos & Kris, het sprookjeskookboek

Hoe maak ik suiker- en lactosevrij ijs

IJsjes… je mag mij ervoor wakker maken! Maar dan liefst wel met een gezonde variant. Ik wil graag een recept met jullie delen voor bijzonder bananen-fruitijs. Suikervrij én lactosevrij! Het recept is heel simpel en leuk om te maken. Waarom het bijzonder is? Ik houd niet van de smaak van banaan, maar op deze manier vind ik ‘m heerlijk!

goed mixen

 

Lees verder Hoe maak ik suiker- en lactosevrij ijs