Havermoutpannenkoeken: het recept

Nationale pannenkoekendag, verschillende vrienden bakten ze vandaag, en ik kon natuurlijk niet achterblijven! Ik bakte een paar kleine havermoutpannenkoeken, uiteraard weer zonder suiker, super makkelijk en erg lekker! Lees je mee voor het recept?

Aan de slag: de ingrediënten voor havermoutpannenkoeken

Je hebt nodig

  • 150 gram havermout (ik gebruik biologische van Zonnatura)
  • een scheutje amandelmelk
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kaneel

Je kunt deze pannenkoekjes ook veganistisch maken, in dat geval laat je de eieren en de melk weg en gebruik je in plaats daarvan een geprakte banaan.

Werkwijze

Je maakt het beslag door alle ingrediënten in een kom of maatbeker door elkaar te roeren.

 DSC_0273

Beslag voor havermoutpannenkoeken is dikker dan “normaal” pannenkoekenbeslag. Bak de pannenkoekjes in kokosolie of boter ongeveer 3 minuten per kant (Ja….ik was zoals je ziet iets te enthousiast en heb er eentje laten aanbranden. Je moet er dus echt wel bij blijven!). Je kunt de pannenkoekjes serveren met een klontje boter en fruit of yoghurt. Variatietip: bak een paar stukjes appel mee, heerlijk!

DSC_0278

Heb jij ook pannenkoeken gebakken op nationale pannenkoekendag? Of heb je dit recept uitgeprobeerd? Laat het me weten!