Review: houten speelgoed van Sterrendaalders

Sterrendaalders  is een echt puur en antroposofisch bedrijf dat me erg aanspreekt. Sinds ik Sterrendaalders ontdekt heb, neem ik bijna dagelijks een kijkje op de website. Ik word ontzettend vrolijk van hun mooie maaksels! Sterrendaalders is het atelier aan huis van twee ouders uit Zutphen. In hun woonkamer maken ze de mooiste kabouters, sprookjes en elementen. Ze gebruiken duurzaam hout afkomstig van een lokale houthandelaar. Het hout schuren ze met de hand en ze beschilderen het met verf van Stockmar. De afwerking doen ze met 100% voedselveilige natuurlijke olie. Maar wat ik het belangrijkste vind is: alles wordt met heel veel liefde gemaakt. Dat zie ik, en dat voel ik.

Assortiment en prijzen

Sterrendaalders heeft een heel ruim assortiment houten figuren, geïnspireerd op de jaarfeesten, seizoenen, sprookjes en op de natuur. Je kunt de figuren ook puur bestellen, zonder kleur of beschilderingen. Dan kan je er thuis je eigen invulling aan geven. Of je kunt een opdracht geven, dan krijg je een figuur die er helemaal uitziet zoals jij dat wilt. Alle figuren zijn goed betaalbaar.

Eerste bestelling: een naamkabouter

Ik vond het ontzettend moeilijk om een keus te maken voor mijn eerste bestelling bij Sterrendaalders, maar uiteindelijk heb ik dan toch de knoop doorgehakt en een naamkabouter besteld voor mijn dochter. Sterrendaalders heeft een ruim assortiment kabouters in verschillende levendige kleuren, en met verschillende plaatjes. Deze naamkabouter is op mijn verzoek geel geverfd en heeft een zonnetje op haar buik, en draagt de naam van mijn dochter. Toen ik de bestelling eenmaal geplaatst had was het ook heel leuk om te wachten tot de kabouter bij ons thuis zou zijn, in de wetenschap dat zij op dat moment voor ons gemaakt werd.

Bezorging: zorgvuldig en gul

Binnen een week werd onze naamkabouter bij ons thuis bezorgd in een goed gesloten envelop met beschermingslaag binnenin. Toen ik de envelop openmaakte, trof ik niet alleen de kabouter aan, heel leuk verpakt, maar ook nog allemaal extra cadeautjes waar ik meteen heel blij van werd! Bijvoorbeeld het kaartje “De Bloemenkindjes” van Baukje Exler.

Seizoenstafel

De kabouter voelt zich al helemaal thuis op onze seizoenstafel, en ik ben al aan het nadenken over de aanschaf van een vriendinnetje voor haar.

Ik kan iedereen met een liefde voor sprookjes, duurzaamheid, kleur en houten speelgoed aanraden om de website van Sterrendaalders te bekijken! Oh, en trouwens, als je het je afvroeg: deze review is niet gesponsord, maar heb ik geschreven uit enthousiasme.