Review: Mandarijn sorbetijs van Demeter

Mandarijn sorbetijs zijkant

Laatst was ik met mijn moeder en dochter in de stad, en besloten we onszelf te trakteren op een verantwoord ijsje van de plaatselijke biowinkel. Onze keus viel op het mandarijn sorbetijs met Demeter keurmerk. Demeter is een biologisch-dynamisch keurmerk; de biologisch-dynamische landbouw is ontwikkeld door Rudolf Steiner.

Verpakking

Ten eerste wil ik wat zeggen over de verpakking, die gelijk tot de verbeelding spreekt met het leuke engeltje, dat je ook terug kan vinden op een chocolademerk. Op de sluiting staat de ingrediëntenlijst weergegeven in zowel Italiaans als Engels. Let op: er zit wel ruwe rietsuiker in.

Mandarijn sorbetijs bovenkant

 

De smaak van mandarijn als sorbetijs

We waren erg nieuwsgierig naar dit ijs, aangezien we nog niet eerder mandarijnijs tegen waren gekomen. De smaak was verrassend. Het was “vaster” dan de meeste andere sorbetijsjes,  de mandarijn was duidelijk te proeven.

Maar dat mag ook wel bij ijs met biologische ingrediënten! Dat smaakt altijd natuurlijker.

We vonden het lekker, maar persoonlijk zou ik niet snel weer mandarijnijs kopen, dat ligt niet aan dit ijs, maar puur aan de smaak van mandarijn als ijs, dat blijft een beetje vreemd. Maar af en toe… wel lekker.