Versier een stok op een boswandeling

Boswandelingen voor het hele gezin, die organiseren wij regelmatig, samen met Vrouwenplatform Carree Overijssel en Landschap Overijssel. Ook op 26 maart gingen wij op pad en deze keer hebben de wandelaars iets moois gemaakt om mee naar huis te nemen: een versierde stok.

stok versieren

Eitjes zoeken in de bosspeeltuin

Omdat het de dag erop Pasen zou zijn, begonnen we met het zoeken van paaseitjes -uiteraard verantwoorde- in vilten zakjes. De eitjes waren gauw gevonden en daarna konden we het bos in. Bij Huis De Horte tussen Zwolle en Dalfsen hadden we een mooie en niet al te lange route uitgestippeld.

Versier een stok met schatten uit het bos!

De uitnodiging tijdens deze wandeling was: Verzamel mooie dingen uit het bos die jou aanspreken. Daarbij laten we de natuur intact, en rapen we alleen dingen op die al op de grond liggen. Gevonden werden vooral dennenappeltjes, mooi gevormde takjes, en stukken schors.

Oog voor de lente

Na het zoeken hebben we eens rondgekeken naar de tekenen van de lente. Het was nog vroeg in het voorjaar, maar er waren al knoppen en groene blaadjes te zien, en zelfs een paar krokussen! Uiteindelijk vond iedereen nog een mooie stok om te versieren, en liepen we door naar de hof van Huis De Horte.

Bezinning

In de hof van huis de Horte verzamelden we ons in een kring, en gaven elkaar een hand. Met gesloten ogen lazen we een kort vers over de lente voor, en concentreerden ons op dankbaarheid voor wat het bos ons gegeven had. Hierna ging elk kind aan de slag met het maken van een versierde stok.  Het is heel simpel te doen: je hebt alleen wat touw of stevig garen, zoals bijvoorbeeld breikatoen, nodig, waarmee je dan de mooiste gevonden bosschatten aan de stok bindt. Het is vooral heerlijk om met je handen bezig te zijn, en te voelen hoe je je verbindt met het bos en de dingen die je gevonden hebt.

Verdieping

We stonden stil bij onze dankbaarheid voor de wandeling en voor de mooie bosschatten die we hadden gevonden. Dat deden we door tijdens het versieren van de stok in ruil voor de mooie schatten een lentewens voor het bos te bedenken. Wie dat wilde, schreef de wens op een label en bond dat vast aan de stok.

Kampvuurtje

De afsluiting van de wandeling hebben we gehouden bij een kampvuurtje van Landschap Overijssel- met in een ketel gebakken cake en boven het vuur gemaakte koffie en thee!

We houden in 2016 nog vaker creatieve wandelingen voor gezinnen. Zin om ook te komen? Houd dan onze Facebookpagina in de gaten! Of geef je meteen op voor de kabouterwandeling van 6 mei 2016.

boswandeling 26 maart 2016